Als je doet wat je altijd deed…

…krijg je wat je altijd kreeg!
 
Tja. Het lijkt zo’n inkopper. En dat is het ook. Maar weet je hoe moeilijk het is om vaste patronen te doorbreken? Hoeveel mensen blijven hangen in dingen die ze eigenlijk helemaal niet zo leuk vinden?
 
Nu gedurende de bijzondere tijd waarin we leven, lijkt het alsof deze patronen meer en meer zichtbaar worden. Aan de oppervlakte komen. En haast onvermijdelijk lijken om aan te pakken.
 
Wat zou jij het liefst vandaag nog willen veranderen, als álles mogelijk was?
 
Na onze verhuizing vorig jaar maart, hadden we nog altijd een lege plek op de muur in de keuken en afgelopen week hebben we deze plaat daar opgehangen:
 

 
Enerzijds een ‘note to self’ om elke dag aan herinnerd te worden en daarnaast hoop ik ook dat onze kinderen deze woorden tot in lengte van jaren bewust of onbewust in hun oren knopen. Omdat ik het ze GUN! Omdat ik hoop dat ze niet verstrikt zullen raken in de ogenschijnlijke ingewikkeldheid van het leven. Want, life is éigenlijk heel simpel (zie de ergens in de tekst). Zoveel waarheden op één plaat!
 
Van de week stond er iemand bij, die zei ‘Mooi zeg. En ik ben het bijna overal mee eens’. Ik nieuwsgierig natuurlijk, want waarmee dan niet? If you don’t like your job, quit. ‘Ja, dat is wel heel makkelijk’, zei ze. ‘We moeten toch allemaal geld verdienen?’ JA. Dat klopt!
 
Maar hoe je dat doet, dat is een keuze. En kies je ervoor om al die dagen te spenderen aan iets wat je niet leuk vindt? Life is short! Of kies je ervoor om te onderzoeken waar je wél blij van wordt (open your mind, arms and heart to new things, getting lost). Want alleen dat al, het onderzoeken, kan de energie geven die je nodig hebt om vol te houden tot je eraan toe bent om een stap te zetten.
 
Want natuurlijk gooien we geen oude schoenen weg als dat niet kan. Natuurlijk blijven we met de beide benen op de grond. Maar wel vooral kijkend naar wat er (al) wel kan. En jezelf alleen al dat kijkje geven in hoe het ook kan, doet je vuurtje alweer oplaaien en plant de zaadjes, die je op dat moment niet eens kunt overzien.
 
Want… ‘Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg.’
 
Een mooie eerste stap is SELFCARE. Goed voor jezelf zorgen, zodat je vanuit balans de beste keuzes kunt maken. Voor jezelf én voor je omgeving.
 
Liefs, Martine

[social_warfare]

Scroll naar boven