Als je me zoekt, ik zit een weekje op een berg…

Ik sta op het punt om voor een weekje te vertrekken naar Frankrijk. Ik zat al eerder een week op een berg en nu ga ik weer.

Ik ben namelijk bezig met een nieuwe opleiding; Transformatief Coachen. Ik kwam hiermee in aanraking toen ik Robert Bridgeman mocht interviewen in mijn interviewreeks voor de Week van de Bevlogenheid (lees het interview hier). Ik hing tijdens dat interview aan zijn lippen. Zó mega interessant!

En wat ik ontdekte, was dat ik in coaching het transformatieve deel eigenlijk onbewust altijd gemist had; je merkt dat iemand ergens tegenaan loopt en tóch lukt het met behulp van coaching niet altijd om het dan op te lossen. De persoon blijft terugkomen met hetzelfde vraagstuk, blijft dezelfde keuzes maken, of het lukt toch maar steeds niet om door te pakken op dat wat hij of zij zó graag wil. Maar waarom is dat dan? Transformatie coachen gaat een slag dieper; het signaleert, doorgrondt én ontwortelt de blokkade, waardoor het ook daadwerkelijk opgelost wordt. Zodat je er geen last meer van kunt hebben, omdat het er niet meer is.

Ik wilde daar dus meer van leren en schreef me van de zomer in voor een transformatie week voor coaches. Deze week zou in augustus, de laatste week van onze kindervakantie, plaatsvinden. Maar nadat ik op de knop van de bevestiging had gedrukt, waarmee ik het definitief had gemaakt, werd ik daar in die week een aantal keer van wakker. Het voelde niet goed dat ik juist die week, de laatste vakantieweek van mijn kinderen, weg zou zijn. En omdat ik weet dat ik ergens iets mee moet doen als ik er van (of mee) wakker wordt, handelde ik. Ik nam contact op met Robert, legde de situatie aan hem voor en kon de week probleemloos verschuiven naar september. Alleen…zou het dan geen week voor coaches zijn, maar een transformatie retraite voor individuen. Prima. Dat moest dan vast zo zijn. En…de allerbelangrijkste sleutel in coaching is nog altijd; begin bij jezelf…:-)

En zo zat ik dus ineens in september op een berg in Frankrijk en onderging ik een week transformatie. En ik kan je vertellen; Het. Was. Magisch! Wat daar gebeurde in de groep; hoe blokkades van jaren in een mum van tijd werden getransformeerd en opgelost, hoe blokkades waarvan mensen het bestáán niet eens wisten, boven kwamen drijven en voor zoveel verheldering en inzichten zorgden. Echt, ik kan er uren over vertellen.

Dát ga ik hier niet doen, maar als je er meer over wilt weten, nodig ik je van harte uit. Ik ben, deze week dus niet, maar normaal gesproken heel goed te bereiken, via mail, whatsapp, of welk medium dan ook. Ik ga me voor nu een weekje onderdompelen in transformatie. Deze week is het tweede blok in de opleiding die ik gelijk na terugkomst in september ben begonnen. Ik heb er onwijs veel zin in. Het achterlaten van man en kinderen is even een dingetje, maar het is het zo waard! (zij zeiden na de week in september dat ik leuker was geworden. En bedankt….nóg leuker, ga ik dan maar even vanuit…)) Maar dat is wat een week transformatie met je doet, blijkbaar. En ik was niet de enige uit de groep die dat te horen kreeg.

Waarom ik er ook naar uit kijk, is omdat ik inmiddels weet dat we daar op die magische plek in Frankrijk ook lekker ongegeneerd goed voor onszelf gaan zorgen; gezonde voeding, veel buiten, yoga, meditatie etc. Je bent herboren na een week!

En dat is waar ik inmiddels wel achter ben, hoe belangrijk Radical Selfcare is. Om te kunnen doen in het leven wat je te doen hebt, maar vooral ook om dicht bij jezelf te kunnen blijven en je eigen keuzes te kunnen maken.

Niet voor niets is Radical Selfcare 1 van de 7 stappen in de Maak Werk van je Why methode. Júist omdat dat zo belangrijk is, organiseer ik vanaf 7 januari a.s. 7 dagen lang de Radical Selfcare Challenge. Achter de schermen wordt hard gewerkt om alles daarvoor gereed te maken, want er staat heel veel moois voor je klaar. Is goed voor jezelf zorgen ook jouw uitdaging? Weet je het allemaal wel, maar valt het niet altijd mee om het ook echt te doen? Voel jij dat je dit nodig hebt om succesvol te zijn (wat dat dan ook voor jou betekent) en dichtbij jezelf te blijven? Doe dan lekker mee, want het wordt heeeel gaaf!

De challenge is volledig online te volgen en gratis aanmelden kan hier!

[social_warfare]

Scroll naar boven