Blue Monday of Pink Monday?

Weg met de automatische piloot – actie in de taxi!

De maandag is alweer bijna voorbij. Misschien heb je een vakantie achter de rug, of hopelijk minimaal een lekker weekend. En toen ging ie weer vanmorgen; de wekker. Weer op dezelfde tijd als altijd. En daar ging jij weer. Hup de auto in, of de trein, of op de fiets. En aan de slag.

Had je een plan? Of heb je je mailbox geopend bij binnenkomst, lekkere kop koffie erbij en heeft de dag het sindsdien van je overgenomen totdat je dacht; ‘hè, zo laat alweer?’

Wat mij altijd helpt om monsterlijk productief te zijn (quote by @eelquotes) is een tip die ik ooit kreeg van één van mijn heldinnen, Marie Forleo. De tip was; weet het verschil tussen belangrijk en urgent en doe de belangrijke zaken eerst.

Ik moest daar eerst even over nadenken. Huh? Belangrijk? Urgent? Maar urgente dingen móeten toch, dan doe je die toch eerst? Maar niets is minder waar. We zijn vaak veel te druk met urgente zaken, waardoor belangrijke zaken blijven liggen. Belangrijke zaken zijn namelijk dingen die je vooruit helpen, een visie die je wil uitwerken, acties die ervoor zorgen dat je efficiënter wordt etc. Hele belangrijke dingen, maar doordat er geen deadline op zit denk je aan het einde van de dag ‘dat doe ik morgen wel’. En de grootste eye-opener; stel je urgente zaken uit naar halverwege de ochtend en wikkel eerst je belangrijke zaken af. Want die urgente zaken, die doe je toch wel, die moeten namelijk vandaag af.

Iedere avond plan ik tegenwoordig de 3 dingen die ik in ieder geval moet de volgende dag. En daar start ik mee ‘s ochtends, nog voor ik mijn mailbox open. Weet je hoeveel efficiency en licht en lucht en ruimte mij dit oplevert sinds ik dit consequent toepas? Mega!!

[social_warfare]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven