Build your life, don’t live one

Vanmorgen zag ik dit filmpje op youtube.

Build a life. Don’t live one, build one. Dat was de boodschap.

Daarna zat ik in de wachtkamer van de tandarts en overdacht ik de woorden uit het filmpje. En tegelijk gingen mijn gedachten terug naar het jaar dat achter me ligt. Er is zoveel gebeurd. Zoveel moois op m’n pad gekomen. Zoveel hoge bergen en ook heus wel afgewisseld met dalen. Want ondernemen is topsport. Soms gaat het lekker (meestal gelukkig) en soms zit het ook even helemaal tegen.

Wat mij altijd het meeste helpt om in m’n flow te komen en te blijven, is doelen te stellen. Elke dag weer. Wat wil ik vandaag bereiken, hoe wil ik me vandaag voelen, wat heb ik daarvoor nodig.

Toen ik terug kwam van de tandarts lag er een postpakje op me te wachten. Een cadeautje aan mezelf. Ik maakte een dansje, want het was de jaarplanner voor 2016 van Danielle Laporte. Een jaarplanner waarin ik dagelijks m’n doelen kan stellen, een stukje kan schrijven, m’n planning voor de dag kan maken etc. Zo kan ik in 2016 weer verder bouwen aan mijn leven, in plaats van het te leven zoals het komt.

Daily-Cover-Front-LTD-NO-SHADOW-300x286

En toevallig had ik dit cadeautje vandaag ook gewoon even heel hard nodig. De cirkel was weer rond.

[social_warfare]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven