De zakelijke telefoon – ‘Laatst gezien 1 augustus 17.01 uur’

Sommige mensen hebben twee telefoons. Een zakelijke telefoon en een privé telefoon. Dat kan en tot zover snap ik het nog.

Maar nu de vakantietijd aanbreekt hoor ik soms mensen zeggen; m’n zakelijke telefoon leg ik weg hoor, in de vakantie. Of ik zie op hun whatsapp status ‘laatst actief op 1 juli om 17.01 uur’.

Ik kan me dat zo njiet voorstellen. Mijn telefoon is mijn lijflijn. En als ZP’er gebruik ik die zowel zakelijk als privé. Maar mijn werk is tegelijkertijd ook mijn levenslijn. Het is mijn passie, mijn missie mijn leven. Ik eet ervan en ben dankbaar voor iedere klant die mij benadert. En dankbaar voor iedere klant waar ik ooit iets voor heb mogen doen. Ik vind het belangrijk dat ik bereikbaar ben voor mijn klanten, zélfs als ik vakantie heb. Want soms kan ik een korte vraag zo even voor ze beantwoorden. Soms kan ik ze doorsturen naar een collega en soms kan ik samen overleggen om er na mijn vakantie op terug te komen. En zo scan ik mijn mails, berichtjes en whatsappjes dagelijks even door als ik op vakantie ben.

En ik snap niet dat je dan voor een paar weken kunt zeggen; wat daar gebeurt kan me even 3 weken niks schelen. Is je werk dan wel je passie? Iets waar je écht voor gaat? Want dan kun je dat toch niet zomaar even 3 weken loslaten? Dan wil je toch op de hoogte blijven van wat er gebeurt? Mee blijven leven met de mensen waar je een groot deel van je leven mee deelt, namelijk op de werkplek?

En tuurlijk is vakantie er ook voor loslaten. En moet je je eigen grenzen stellen in al het mobiele geweld. Heel belangrijk. Selfcare! Ik stel dus ook een autoreply in om aan te geven dat ik mijn mail beperkter lees en 1x per dag op berichten zal reageren. Als je dus net te laat bent, dan kan het zomaar 24 uur duren voor je een reactie krijgt. Wel zet ik er dan bij hoe ik in geval van spoed bereikbaar ben, want appjes of smsjes lees ik stiekem toch sneller.

Dus als bovenstaande voor jou het geval is, dan is de vakantie misschien een mooi moment voor reflectie; doe jij wel echt datgene waar je hart van gaat bloeien, waar je ogen van gaan stralen? Leef je wel echt je droom? Want…als werken passie wordt, hoef je nooit meer te werken.

[social_warfare]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven