Dream big & Take baby steps

Ik hou ervan om groot te dromen. Grootste plannen te maken en het voor je te zien, alsof je het al kunt vóelen. Dat het lijkt alsof het al is gerealiseerd.

De droom
En ik geloof ook dat het zo werkt. Volgens mij was het Einstein die ooit eens zei; al het stoffelijke wordt in twee keer gerealiseerd; één keer op de tekentafel en één keer in het echt (mijn vrije vertaling van ongetwijfeld een veel mooiere omschrijving van hemzelf).

De auto waar je in rijdt, de fiets waarop je fietst, kon alleen geproduceerd worden, doordat deze eerst op een tekentafel werden ontworpen en iedereen er zó in geloofde dat deze modellen gerealiseerd konden worden, waardoor jij er vandaag de dag in rijdt of op fietst.

En zo is het volgens mij ook met groots dromen en het realiseren van die dromen. Toch is er ook een gevaar. We hoeven social media maar te openen of je wordt er mee doodgegooid, met termen als ‘volg je hart’ & ‘follow your dream’. Maar…werkt het écht zo?

Natuurlijk zit daar wel degelijk een belangrijk addertje onder het gras, want ik sta hier (A; huidig) en ik wil daarheen (B. droom). Maar we hebben ook altijd nog zoiets als de fase daar tussenin en…die verdraaide schoorsteen, die moet natuurlijk ook gewoon roken!

Ik zeg altijd; ik kan het wel wíllen, om met een boot de oceaan over te varen, maar:

  1. Ik heb geen boot
  2. Ik heb geen vaarbewijs
  3. En kan er nu niet zomaar even een jaar tussenuit (kinderen, school, en niet onbelangrijk; die spaarpot is ook nog niet 1-jaar-proof)
Het plan
Extreem belangrijk vind ik dus altijd, om dan met mensen te gaan kijken naar die tussenliggende fase en te gaan ontdekken; wat kan er allemaal al wél. Wat heb je al? Wat is er al? In mijn voorbeeld (zonder dat dat überhaupt mijn ambitie is) kan ik alvast mijn vaarbewijs gaan halen, ik kan ervoor zorgen dat die spaarpot gestaag gaat groeien en ik kan alvast gaan kíjken naar wat voor boot dan voor mij het ultieme model zou zijn om mee die oceaan te gaan bevaren. Zodat ik dát plaatje alvast op mijn koelkast kan hangen (inspiratie, manifestatie; keeps me going).

En in die tussenliggende fase, moet ik dan vooral iets gaan doen waar ik in ieder geval minimaal elke dag blij van wordt (in een rol waar ik blij van wordt, met mensen waar ik blij van wordt etc.). Iets wat bij me past, bij wie ik ben, bij waar mijn talenten liggen, waar ik toegevoegde waarde kan leveren. Want alleen dan houdt dat me in beweging richting mijn doelen; blijf ik fit & vitaal, zorg ik goed voor mezelf, straal ik dat uit naar mijn omgeving, komen de kansen als vanzelf op mijn pad en maak ik mijn keuzes veel makkelijker en sneller, omdat ik weet waarvoor ik het doe en wat ik te bieden heb.

Hoe wil je je voelen?

Uiteindelijk ontdekken we dan, dat het in de basis niet eens zozeer gaat om die doelen, maar dat het vooral gaat over ‘hoe wil je je voelen‘. Iedere dag weer.

ARE YOU READY TO DREAM BIG?

Hoe wil jij je voelen? En welke keuzes heb je daarvoor te nemen?

Als je het leuk vindt om een keer te sparren? I’m here!

Liefs, Martine ♥

[social_warfare]

Scroll naar boven