Elke dag vrijheid

De schoolvakanties zijn hier deze week weer voorbij. En mij bekruipt dan altijd een beetje een dubbel gevoel.

Enerzijds vind ik het weer heerlijk om die R van Ritme & Regelmaat weer terug te hebben en anderzijds heb ik altijd even een soort heimwee-gevoel, een gevoel van vast willen houden van die niets-moeten-vibe, van het samenzijn. Herken je dat? Of totaal niet?

Wij hebben een aantal heerlijke weken in dit monster rondgereden in het zuiden van Spanje en het gevoel van vrijheid wat daarmee gepaard gaat is MAGIC. Gewoon ‘follow the sun’, blijven waar het fijn is en doorrijden als het klaar is.
 

 
Toen ik startte met het creëren van mijn eigen baan, was het GEVOEL VAN VRIJHEID een belangrijke voorwaarde. De schoolvakanties streep ik ook altijd als eerste af in mijn jaarplanning en ook de afgelopen zes weken heb ik het er weer van genomen. Lopende trajecten gaan altijd door, maar nieuwe projecten en activiteiten staan altijd even op een lager pitje.
 
En niet alleen bij mij staat vrijheid bovenaan het lijstje van mijn kernwaarden. Vrijheid & autonomie staat ook met stip op één in de werkgelukonderzoeken onder hoogsensitieve high sensation seekers.
 
En naast het feit dat ik er zelf één ben, werk ik ook dagelijks met ze in mijn praktijk. Weet je wat nog meer actuele thema’s zijn die bij hen spelen? Dat zijn deze:
 
– een gebrek aan energie
– het gevoel hebben dingen te ‘moeten’
– het gevoel hebben niet alles ‘eruit’ te halen (uit zichzelf vooral)
– een vol hoofd
– gebrek aan focus
– ‘het’ anders willen
– gevoelsmensen die ook sterk het gevoel hebben dat ‘het’ anders kan
– behoefte aan (een gevoel van) vrijheid/zelfstandigheid/autonomie (noem het zoals je wilt)
– een grenzeloze loyaliteit (aan alles en iedereen)
– moeite met het bewaken van de eigen grenzen
– een extreem hoge lat (vooral voor zichzelf)
– vaak slimme, snelle denkers
 
Herken je dit?
 
Als ik met deze mensen aan de slag ga, vallen er heel vaak heel veel kwartjes. Over wie ze zijn, hoe ze in elkaar zitten, waar ze behoefte aan hebben en hoe ze het leven vóór zich kunnen gaan laten werken.
 
En het mooie is, ze doen dit vooral zelf, ik stel alleen vragen en begeleid ze in hun zoektocht en help ze bij het vinden van hun eigen gebruiksaanwijzing.
 
Dat is waar het bij mij ook startte, jaren geleden, toen ik mijn eigen gebruiksaanwijzing ontdekte. Het was het begin van het kiezen van mijn eigen pad, het bewust maken van mijn eigen keuzes en het werken en leven in vrijheid.
 
Omdat dit voor mij zo veel verandering in gang heeft gezet wil ik mijn kennis graag met je delen, zodat jij hier ook actief mee aan de slag kunt gaan. Want het gaat je zoveel opleveren!
 
Dus mocht je in je vakantie die behoefte gevoeld hebben, om het ANDERS te gaan doen, dan is dit het teken. Go for it!
 
Now is the time! ‘Zeg nooit ooit!’
 
Liefs, Martine

[social_warfare]

Scroll naar boven