Hoe Oprah mijn ogen opende (zonder dat ze het zelf door had)

‘Wat voor coach ben jij?’ Vroeg iemand me laatst. Een business coach, een loopbaancoach, een life coach?
Tja, wat voor coach ben ik? In een wereld waarin de coaches je om de oren vliegen. Die vraag hield me best even bezig.
En ik kwam daarin tot een hele belangrijke conclusie; dat ik geen idee heb wat voor ‘soort’ coach ik ben. En dat het ook helemaal niet bij mij past om me in een hokje te duwen. Om te kiezen tussen coach of trainer, tussen ondernemers of mensen in loondienst, tussen werk of privé, tussen 1 op 1 of groepen, tussen workshops of trainingen, tussen leiderschap of persoonlijke effectiviteit. Ik ben niet zo van de hokjes. En ik pas er ook niet in.
Hoe ik tot die conclusie kwam? Ik kwam op het LinkedIn profiel van Oprah Winfrey terecht. En dat opende mijn ogen. Tadaa. Daar was ie. Dat was wat ik nodig had. Dat was geen sprongetje, dit was een quantum leap.
Oprah is CEO, Producer, Publisher, Actress & Innovator. I like it!
Zij doet wat ze het liefste doet. Geeft wat ze heeft te geven. In de vorm die daar op dat moment voor nodig is. Hehe. Eindelijk kon ik al het ‘moeten’ loslaten. Je ‘moet’ focussen, je ‘moet’ je doelgroep bepalen, je moet….Ik moet helemaal niks. En vooral niet in een hokje.

En hebben we allemaal niet een beetje last van hokjes denken? Ik ben account manager en dus..als ik weer op zoek ga naar een nieuwe baan, dan zoek ik weer een baan als account manager. Wist je dat als je op zoek gaat naar je why (waarom vind je die baan als account manager zo leuk, om welk aspect kom jij je bed uit), dat je speelveld dan ook veel breder wordt?

Of het nu stappen wil maken in je werk of in je leven, in balans, in voldoening. Of het persoonlijke effectiviteit is, leiderschap, bewustwording, individuele coaching of teamcoaching, purpose of energiemanagement; in alles wat ik doe gaat het mij om het creëren van fun, flow, focus én resultaat. Voor jou. In werk en leven. In geven en nemen. In workload en ontspanning. In hoofd en hart. In kiezen en volgen.
Jouw (en/of je medewerker(s), je team, je manager, je organisatie) helpen met het creëren van het werk en de werkomgeving waar jij van gaat stralen, dat is wat ik doe. En in welke vorm? Zeg jij het maar! Persoonlijke coaching, teamcoaching, een workshop, training, inspiratiesessie? Wat maakt mij het uit. Als jij maar geholpen, geïnspireerd, geraakt bent. Zodat je stappen gaat zetten. In beweging komt. Én blijft. En daarmee de resultaten boekt die voor jou belangrijk zijn. In werk, in privé, in je hele leven.
Behaal jij op dit moment de resultaten die voor jou belangrijk zijn? In je werk, in je leven? Past jouw werk je nog als een jas?
Als je het leuk vindt om een keer te sparren, mail me dan, dan maken we een vrijblijvende (bel)afspraak!

[social_warfare]

Scroll naar boven