Ik liep de kamer van mijn baas binnen en zei: ‘Zet mij maar op die lijst.’

Het is feest vandaag. En niet zomaar feest!

6 jaar geleden startte mijn avontuur. Al heel lang had ik de wens om ondernemer te worden en al heel lang had ik ook heel veel redenen om het niet te doen.

Totdat er in de zomer van 2012 een reorganisatie werd aangekondigd bij het bedrijf waar ik werkte. Ik vernam het tijdens een MT-meeting waarbij ik aanwezig was en het liet me niet meer los. Ergens in de periode daarna, na wikken en wegen en overleg met het thuisfront, liep ik de kamer binnen van mijn baas en zei ‘zet mij maar op die lijst’.

Dat was de eerste stap. Een MEGA stap. Een niet normaal spannende stap. Maar ik zette hem.

Ik zag vrienden en familie bedenkelijk kijken als ik hen meenam in mijn plan. Het was middenin de crisis. Sommigen keken niet alleen bedenkelijk, maar spraken zich ook uit; ‘Hoezo??’ Dat was vooral de grote vraag. ‘Je hebt een goede baan….’
etc.
etc.
etc.
Ik zie me nog aan de keukentafel zitten met een vriendin. Haar ogen spraken boekdelen. Of de buurman, die zei; ‘Ja, ík zou het niet aandurven…’. Oftewel, hoezo?? (inmiddels werkt deze buurman al een paar jaar onder zijn eigen voorwaarden… ;-)).

Tja, hoezo? Ik heb het me later zelf ook heus regelmatig afgevraagd. Waarom wil ik dit?? Waarom heb ik een droom, een missie? Waarom kan ik niet gewoon genoegen nemen met een leuke baan? Gewoon, 9 to 5. Deur dicht. Klaar. Want het gaat natuurlijk echt niet allemaal zomaar voor de wind. Het is keihard werken. Vallen. Bijschaven. Keuzes maken. Verkeerde keuzes maken. Keuzes niet maken die je wel had moeten maken. En weer opstaan. Elke keer weer opstaan.

Dus. Hoezo? Ik had een diepe intrinsieke behoefte om op onderzoek uit te gaan. Om voor mezelf te starten. Ik had nog geen idee wat ik ging doen. Ik wist alleen dat de eerste stap was om het oude los te laten. En daar vandaan verder te bouwen.

Holy macaroni wat een reis werd dat. Ik startte met doen waar ik goed in was. Wat ik in loondienst ook altijd gedaan had. Maar bleef me op alle fronten doorontwikkelen. Ik investeerde iedere verdiende euro terug in mijn bedrijf en in mezelf. In opleiding, training en ontwikkeling. Steeds een stapje verder, een laagje dieper en dichter bij mezelf. Met als resultaat mijn huidige bedrijf, waar ik eigenlijk gewoon F*CKING trots op ben.

Het zaadje werd geplant op mijn 18e. Inmiddels 22 jaar geleden (want ja, ik werd eind vorig jaar 40, ouch!). Ik vond toen in de boekenkast van mijn ouders een boek van Dale Carnegie. Een zelfhulpboek zoals we dat nu zouden noemen. Ik verslond dat boek en kocht er gelijk daarna nog één. Van dr. Norman Vincent Peale, ‘De kracht van positief denken’. Een boek dat ik nog steeds koester in mijn boekenkast. Mijn honger was aangewakkerd en ik kreeg er geen genoeg van. Ik meldde me aan voor een cursus zelfontwikkeling bij het Civas en was met mijn 18 jaar waarschijnlijk één van de jongste cursisten ooit in die opleiding. Het onderwerp intrigeerde me en die passie heeft me nooit meer los gelaten. Waarom doet een mens wat ‘ie doet? En handelt ieder mens anders? Er volgden vele ervaringen in mijn leven, waarin ik me steeds weer realiseerde wat de kracht van je eigen handelen is en hoe je zelf de regie hebt over de vormgeving van je leven.

Uiteindelijk duurde het dus nog best een paar jaar voordat ik de stap durfde te nemen. Om echt te gaan voor mijn droom. Maar ik nam ‘m! In de afgelopen jaren vormde ik mijn bedrijf naar wie ik ben en naar mijn visie op leiderschap & persoonlijke ontwikkeling. Al 6 jaar werk ik inmiddels onder mijn eigen voorwaarden. Op mijn manier. En wat ben ik daar F*CKING dankbaar voor. Voor al die mensen die ik gaandeweg heb mogen ontmoeten. Voor al die opdrachten die me gegund worden. Voor al die teams die ik heb mogen trainen. Voor al die mooie mensen die ik mag coachen. Voor al die collega-ondernemers die gaandeweg op mijn pad zijn gekomen.

Werken vanuit je hart en doen waar je vuur van gaat branden is het mooiste wat je jezelf kunt gunnen. Waar je oneindige energie, inspiratie & voldoening uit haalt. Of dat nu in loondienst is of als ondernemer. De vorm is niet zo spannend, de diepere laag daaronder des te spannender.

Mijn missie is om mensen bewust te maken van hun eigen keuzes en te laten komen tot die kern van waaruit je die keuzes kunt maken. Het ontdekken van je WHY. Daarvoor ontwikkelde ik de Maak Werk van je Why sessie.

En…wie jarig is trakteert! Deze maand boek je de MWVJW-sessie voor EUR 295,- i.p.v. EUR 395,- en ontvang je ter plekke een SPARKLE.-pakket cadeau.

Gun jij jezelf ook de grootste schat die je je kunt gunnen?

Ik hoop je snel te zien!

Liefs, Martine

[social_warfare]

Scroll naar boven