Meer dan vierDUIZEND likes op mijn post!

Vorige week postte is een filmpje op LinkedIn. Ik had het filmpje via whatspp van een coachee doorgestuurd gekregen en dacht, ‘leuk, die post ik’. Gewoon, een leuk vrolijk filmpje, zoals ik wel vaker iets post. Zelf had ik het filmpje al meerdere keren gekeken voordat ik het plaatste, want het maakte een soort oer-blij gevoel in me los. Ook m’n kinderen bleven het filmpje maar bekijken en lagen iedere keer weer in een deuk.

Dus ik besloot het filmpje op LinkedIn te zetten. En ik zette erbij ‘ Als dit niet is wat je voelt als je aan het werk bent, is het tijd voor wat anders’.

En wat er toen gebeurde….NIET NORMAAL!

Bekijk het filmpje hier.

Mijn post kreeg 4.178 (en nog steeds komen daar dagelijks likes bij).
327 mensen lieten een reactie achter.
De video is via mijn post 256.241 keer bekeken (en counting…).

Ongelooflijk. Blijkbaar raakte het een gevoelige snaar.

Van al die meer dan 300 reacties waren er slechts een handjevol die het maar onzin vonden. Letterlijk om en nabij de 10. Mensen die vonden dat het een verkeerd beeld geeft aan starters op de arbeidsmarkt, mensen die al dat gedoe over geluk en werk maar bullshit vinden, mensen die zeggen dat de opmerking utopisch is, omdat je nergens zonder bikkelen en het doorstaan van pittige fases verder komt.

Ca. 10 mensen, op meer dan 4.000 likes en meer dan 300 reacties. Ik vind dat wel bijzonder. Ik vind de discussie leuk en sowieso dat mensen de moeite nemen om te reageren. Ik probeer ook altijd terug te reageren en probeer dan ook te doorgronden waar zo’n reactie vandaan komt. Want alles mag er zijn he, de positieve reacties en de negatieve reacties. Goed juist, om elkaar een beetje uit te dagen en elkaars visie met elkaar te delen.

Ik ben alleen nog geen één reactie tegen gekomen waarvan ik dacht; daar heb je een punt. Want geloof me, door die bril lees ik het ook echt. Ik ben altijd benieuwd en op zoek naar mijn eigen blinde vlekken.

En…ik heb ook nooit gezegd dat het niet hard werken is he. Dat ‘geluks’ding, zoals de meneer op LinkedIn het zo mooi omschreef, is echt hard werken. Het vinden van werk of een baan die bij je past is knetterhard werken. Het is de weg van de meeste weerstand. Het komt aan op keuzes maken, jezelf leren kennen, onderzoek doen, nee zeggen waar je anders ja zou hebben gezegd. Dingen ervoor aan de kant zetten en continu in beweging blijven. Maar het is het zo waard!

Meer dan 4.000 mensen waren dat blijkbaar met me eens. Op het moment dat je zelf je keuzes maakt en staat voor wie je bent en wat je wilt, kom je als vanzelf in een flow. En lijkt het wel alsof de dingen voor je geregeld worden. Dan is het letterlijk zo dat waar er een deur sluit, een andere zich weer voor je opent.

En dat alles, werk zoeken en vinden waar je echt en euforisch blij van wordt (en heus niet elke dag, tuurlijk is het bericht bedoeld met een knipoog), kan volgens mij pas nadat je je why kent.

Jouw why, die vinden we samen in één dagdeel. Are you ready for the journey?

[social_warfare]

Scroll naar boven