THE PURPOSE

Podcast

podcast logo purpose

Wat is je purpose, of je why? Hoe vind je die? Is dat zweverig? Is je purpose je baan, een doel, een state of mind?

In deze podcast ga ik op zoek naar antwoorden op deze vragen. Ik interview inspirerende mensen, leiders, doeners, purpose seekers. Zo veel mogelijk verschillende mensen. Ieder met een eigen kijk, een eigen waarheid, eigen ervaringen en een eigen bril.

 

WAT IS JOUW PURPOSE?

BELUISTER DE AFLEVERINGEN HIERONDER

Marga Miltenburg

The Purpose Podcast #12 - Marga van Miltenburg, oprichtster van ZIJSpreekt, hét sprekersbureau voor vrouwelijke deskundigen op congressen en in de media. Jarenlang maakte ze programma's voor de KRO en ooit zei iemand daar tegen haar; 'jij bent wel heel erg ambitieus', mede refererend aan het feit dat ze vrouw is. Dit is haar altijd bijgebleven en heeft haar wellicht des te meer gesterkt om haar dromen & idealen altijd na te streven.

 

The Purpose Podcast #11 - Stephan Bosman, bevlogen ondernemer en oprichter van Boost your StartUp. Purpose is altijd een rode draad in zijn leven geweest, in alles wat hij doet of ooit heeft gedaan. 

The Purpose Podcast #10 - Patrick van der Wal, politieagent, ex-militair, veteraan én hoogsensitief. Onlangs lanceerde hij zijn boek 'Gevangen in Gevoel' en het is zijn missie om HSP bekend te maken binnen de harde beroepen.

The Purpose Podcast #9 - Monique de Jong, oprichter van Oohm BV, het centrum voor Puur Zijn in Vogelenzang. Ik sprak met Monique over purpose, ondernemen met passie én in tijden van crisis. Dat is nog eens hard core je hart volgen!

The Purpose Podcast #8 - Tom Falkenstein, Duitse psychotherapeut en schrijver van het boek 'Hochsensibele Männer', met succes vertaald in veel talen, waaronder het Nederlands met als titel 'Hoogsensitieve Mannen'. Een mooi gesprek over HSP, HSP mannen in onze maatschappij en hoe HSP zich verhoudt tot het vinden van je purpose. 

The Purpose Podcast #7 - The Social Good Girl. Amber van Leeuwen is hét gezicht achter het sterke merk The Social Good Girl. Haar ondernemersavontuur startte in Thailand, waar ze startte met helemaal niets. In deze podcast vertelt ze haar verhaal; over de keuzes die ze maakt en hoe ze in een paar jaar tijd een ijzersterk merk en een bloeiende business wist neer te zetten.

The Purpose Podcast #6 - Kristel van Lieshout, van manager bij KPN tot business coach en healer. In deze aflevering praat ik met Kristel over haar purpose, haar keuzes en de weg die ze aflegde om te komen waar ze vandaag staat.

The Purpose Podcast #5 - In deze aflevering praat ik met Eveline Helmink, hoofdredacteur van Happinez, over Purpose. Al jong was ze  visionair in uitgeven en maakte ze op geheel eigen wijze haar krantje. Inmiddels is ze genomineerd voor de Tijdschriften50, de lijst van meest invloedrijke mensen in de tijdschriftenwereld. 

The Purpose Podcast #4 - Interview met Debra Chalmers over purpose: hoe word je medium als je carrière start als verpleegkundige en je daarna diverse managementrollen in de zorg bekleedt? Dit is het pad dat Debra bewandelde en in deze podcast vertelt ze alles over haar journey in het ontdekken en benutten van haar ware potentieel. 

The Purpose Podcast #3 - Interview met Jan Bommerez over purpose: zijn eenvoudige kijk op een thema dat vaak heel ingewikkeld wordt gemaakt volgens hem. Wat het resultaat is van 'on purpose' leven en waarom Jan vindt dat energiemanagement veel effectiever is dan tijdmanagement.

The Purpose Podcast #2 - Interview met Bas Kodden over purpose: over de 4 elementen van een goede purpose en waarom salaris een dissatisfier is

The Purpose Podcast #1 - Interview met Mirjam Spitholt over purpose: wat is het en hoe ontdek je het? Een interview met veel humor waarin Mirjam haar interessante kijk op het leven deelt. 

FOCUS OP FLOW

Hoe houd je in tijden van corona, in een veranderende wereld, focus op flow? In de maand april van 2020, vlak na de corona-uitbraak, ging ik in gesprek met diverse interessante personen, die een uitgesproken visie hebben op de tijd waar we in leven. Stuk voor stuk mooie, open en kwetsbare gesprekken, die de moeite van het luisteren absoluut waard zijn!

Focus Op Flow Podcast #13 - Gesprek met Osca Bouma. Tijdens haar eigen zoektocht naar balans leerde Osca tijdens diverse opleidingen alles over hormonen en een gezonde lifestyle. Tot de dag dat ze in aanraking kwam met de filosofie van Medical Medium, alias Anthony William. Pas toen werd haar écht duidelijk wat balans in gezondheid betekent. Ze begeleidt mensen nu als MM-expert met o.a. leverreiniging naar een gezonde lifestyle, die volgens haar niet alleen bestaat uit gezonde voeding, maar ook met gezond denken, voelen én handelen.

Focus Op Flow Podcast #12 - Gesprek met Hanneke Peeters. Hanneke is selfcare expert en oprichtster van het selfcare merk Rock Your World. Why? Omdat Hanneke vond dat we liever moeten zijn voor onszelf. Als ondernemer en moeder wilde ze alle ballen in de lucht houden. The struggle was real. Ze kwam ze er al snel achter dat dit niet de manier was om jezelf maximaal te ontwikkelen. Ze miste productiviteit, was onrustig en niet verbonden met zichzelf. Daar moest verandering in komen. Hanneke heeft praktische tips voor jou om in de hectiek van deze veranderende wereld iedere dag even een moment voor jezelf te nemen.

Focus Op Flow Podcast #11 - Gesprek met Anne Marie Smits. De intuïtieve Anne Marie, werd groot in de gevestigde reguliere zorg, waar alternatieve zorg vloeken in de kerk was. Toch volgde ze haar hart en startte haar succesvolle, yoga- en meditatiepraktijk. Daarnaast leerde ze om via het bindweefsel het lichaam vrij te maken van blokkades met Craniosacraal therapie. Hierin viel alles samen. Anne Marie vertelt hoe body, mind én soul onlosmakelijk met elkaar in verbinding staan. En hoe dat ons vandaag de dag extra kan helpen.

Focus Op Flow Podcast #10 - Gesprek met drs. Richard de Leth. 'Zeg maar Richard', zo zegt de oprichter van OERsterk zelf. Toen hij als doctorandus geneeskunde de schoolbanken verliet, realiseerde hij zich dat hij tijdens zijn studie alles had geleerd over leven en dood, maar niets over optimale gezondheid en het leven. Sindsdien heeft Richard één doel;  de wereld gezonder maken. Hoe kunnen we, niet alleen in tijden van mogelijk dreigend gevaar, maar duurzaam aan onze weerstand werken?

Focus Op Flow Podcast #9 - Gesprek met Marije van der Laan. Toen Human Design op haar pad kwam tijdens haar persoonlijke zoektocht naar zingeving, liet het haar niet meer los. Díe liefde delen we! Zij is alleen vele malen verder op het pad van Human Design en kan je er als gecertificeerd Human Design analist alles over vertellen. Hoe kan het 'leven van jouw design' bijdragen aan flow? Marije geeft je praktische handvatten!

Focus Op Flow Podcast #8 - Gesprek met Robert Bridgeman. Robert is documentairemaker, bewustzijnsonderzoeker, leraar en ondernemer. Hij deed jaren veldonderzoek over de hele wereld. In zijn werk combineert hij technieken en werkwijzen die zijn geworteld in de oorspronkelijke tradities in Azië, Europa en Noord-Amerika met moderne methoden en hersenonderzoek van gerenommeerde universiteiten. Mijn vraag aan Robert; hoe ontstaan ál die conspiracy theorieën en...waar rook is, is toch vuur?

Focus Op Flow Podcast #7 - Gesprek met Artie Debidien. Artie is Corporate Intrapreneur en 'computer nerd' en start haar carrière binnen HR. Nadat ze als HR-Manager IT'ers traint, verruilt ze HR in voor haar oorspronkelijke passie IT. Ze vervult diverse it-functies bij voornamelijk grote banken en verzekeraars. Centrale thema's in alles wat ze doet; veranderen en verbeteren van binnenuit. Intrapreneurship noemt ze dat. Hoe kunnen we gegeven de huidige situatie veranderen van binnenuit?

Focus Op Flow Podcast #6 - Gesprek met Merel Hovestad. Merel is als psycholoog opgeleid in de reguliere psychologie, maar combineert in haar praktijk zowel reguliere als alternatieve behandelmethoden, mét succes. Wat doe je, als je in deze tijd van onzekerheid, door spanning en stress wordt gegrepen?

Focus Op Flow Podcast #5 - Gesprek met Marleen van den Hout. 'Adem omlaag, weerstand omhoog', dat is wat Marleen ons als ademcoach leert. Want naast 1,5 meter afstand, in je elleboog niezen en het gebruik van papieren zakdoeken, is er nog heel veel meer wat we zélf kunnen doen om te zorgen voor een gezonde weerstand en zo de kans te verlagen dat het virus grip op ons krijgt. En naast betere weerstand ook meer rust en een leeg hoofd. Maar...hoe werkt dat dan precies?

Focus Op Flow Podcast #4 - Gesprek met Carmen Vreeburg. Carmen is medium en het is haar absolute kwaliteit om de bewuste wereld (de wereld die we zien) en de onbewuste wereld (de wereld die we niet zien, maar vaak wel voelen) met elkaar in verbinding te brengen. Carmen leert ons intuïtie, als 'vergeten' zintuig weer te gaan gebruiken, te dúrven gebruiken en te luisteren naar de antwoorden die we daar vandaan mogen ontvangen.

Focus Op Flow Podcast #3 - Gesprek met Tessa Koop. Tessa begon haar loopbaan bij PCM Uitgevers en werkte jarenlang als journalist en in de communicatie. Haar zoektocht naar wie wij zijn inspireerde haar tot de ontwikkeling van een kosmisch bewustzijn. Ze schrijft hierover alles in deel I van haar trilogie Cosmic Woman. Een boek dat lijkt geschreven voor deze tijd! Wat is de kijk van Cosmic Woman op alles wat ons vandaag de dag extreem bezighoudt?

Focus Op Flow Podcast #2 - Gesprek met Bas Kodden, schrijver, spreker en managementwetenschapper op het gebied van leiderschap, ondernemerschap en persoonlijke ontwikkeling. Zijn nieuwste boek heet 'The Devil Inside'. Wat doet onze devil inside met ons in deze tijden van extreme uitdaging & verandering? En hoe temmen we onze eigen duiveltjes?

Focus Op Flow Podcast #1 - Gesprek met Marlies van der Putten, ex-(olympisch)topsporter, coach en trainer. Marlies geeft tips uit de topsport om mee te bewegen met veranderende omstandigheden. Een gesprek over leiderschap en bij jezelf blijven.

'Allow your Passion to become your Purpose and it will one day become your profession'

Scroll naar boven