The Purpose Podcast #8 - Tom Falkenstein

In deze aflevering praat ik met Tom Falkenstein. Tom is een duitse psychotherapeut die na zijn studie 4 jaar werkte in een psychiatrische privékliniek in Londen.

In deze tijd kwam hij in contact met veel mannen die op een bepaald gebied vergelijkbare 'symptomen' vertoonden, die hij later wist te koppelen aan het concept HSP, ook wel hoogsensitiviteit genoemd. Hij realiseerde zich tegelijkertijd ook, dat hij tijdens zijn studies tot psychotherapeut nooit ergens iets was tegengekomen over HSP. Wel over de verschillende temperamenten van mensen, maar niet over hoogsensitiviteit en de bijbehorende kenmerken. Hij stortte zich hierop, deed enorm veel research, stuitte tijdens dit onderzoek ook op het werk van Elaine Aron, de Amerikaanse psychologe die de grondlegger is van het HSP-gedachtengoed.

Al het werk dat Tom op dit gebied deed, resulteerde uiteindelijk in zijn boek Hoogsensitieve Mannen, waarin hij de typische kenmerken van de hoogsensitieve man beschrijft, deze aanvult met oefeningen en waarin hij mannen eigenlijk uitnodigt om hun gevoeligheid te gaan ontdekken, zodat ze deze als kracht kunnen gaan inzetten.

Het werd weer een mooi gesprek, luister maar!

Spotify | Soundcloud

Kijk voor meer informatie op
www.hsp-eu.com
of volg Tom op @tom.falkenstein
Scroll naar boven