Wat dit filmpje wel niet teweeg bracht…

Vorige week had ik de afronding van een mini-traject Maak Werk van je Why. Het was de laatste sessie, mijn klant kwam binnen, legde haar spullen op tafel en zei ‘Zo! Ik heb maar gelijk opgezegd’. Kippenvel had ik. En even kwam er in me op ‘oeps’. Want ook dit is wat trajecten teweeg kunnen brengen.
 
Ze praatte verder en zei ‘Het filmpje wat je me liet zien aan het einde van onze sessie trok me uiteindelijk echt over de streep.’
 
Ze was zo blij. Zo trots. Zo opgelucht. Zo vol vertrouwen. Dat is wat ik iedereen gun. En dan heb ik het niet letterlijk over het opzeggen van je baan per direct, maar dit gevoel.
 
Dit is het filmpje waarmee voor haar alle puzzelstukjes op z’n plek vielen;
 

 
En tuurlijk was het niet alleen dit filmpje. Niet alleen onze sessie. Dit leefde bij haar al veel langer. Maar ons traject had het aan de oppervlakte gebracht. Zichtbaar gemaakt en concreet gemaakt. ‘Want,’ zo zei ze ook, ‘de tip die je gaf over het hoe, daar had ik nog nooit aan gedacht.’ Ze had handvatten, had nieuwe inzichten gekregen en het pad ontvouwde zich als vanzelf.
 
Het mini-traject
Het mini-traject Maak Werk van je Why, bestaat uit 3 stappen:
– Een uitgebreide huiswerkopdracht
– Een 1 op 1 sessie van een dagdeel
– Een opvolgsessie
 
En ieder traject loopt zoals het loopt. Geen één is hetzelfde. Iedere deelnemer komt binnen met een eigen vraag of uitdaging. Met eigen struggles of ontwikkelwensen. Het is dus ook echt niet zo dat iedereen na (of tijdens!) het mini-traject zijn of haar baan opzegt. Helemaal niet zelfs. En dat is ook niet de intentie van het mini-traject.
 
Werk maken van je why
Wat wel altijd gebeurt, is dat er zaadjes worden geplant. Voor het leven. Onomkeerbaar. En dat je de deur uit gaat aan het einde van het traject met een heldere richting. Een richtingaanwijzer, op basis waarvan je vanaf dat moment je keuzes laserscherp kunt afwegen. Je weet waar je staat en je weet waar je heen gaat. Als je je why kent, dat waar jouw vuurtje van gaat branden, dan kun je die al gelijk de volgende dag inzetten, zonder dat er iets hoeft te veranderen in de huidige situatie. Maar de manier waarop jij erin staat, is al gelijk 180 graden anders.
 
Op het moment dat ik mijn why ontdekte, heb ik nog bijna 10 jaar in loondienst gewerkt. Maar doordat ik mijn eigen richting zo helder had, heb ik er wel al die tijd van kunnen genieten. En mijn eigen heldere keuzes kunnen maken. En ieder moment kunnen bijsturen als ik het gevoel had dat het niet meer klopte. Voor mij. Of dat het me meer energie kostte dan dat het opleverde. Omdat ik iedere keer die hele duidelijke richtingaanwijzer had die me hielp bij het maken van keuzes.
 
Liefs Martine

[social_warfare]

Scroll naar boven