Welke keuzes hebben jou het meeste gebracht?

We leven in roerige tijden. Hoe gaat het met jou? Zit je in de orkaan, of zit je in het oog? Is het roerig en ruw, of is het kalm en aangenaam?

Keuzes
Interessante vraag hierbij is misschien wel; hoe maak jij je keuzes? En misschien is dit wel hét centrale thema van de tijd waarin we op dit moment leven. Heb jij wel eens over deze vraag nagedacht? Waar komt het antwoord op jouw vragen en keuzes meestal vandaan? Is dat uit je hoofd, of uit je lijf; je hart, je onderbuik, of een ander gevoel?

Ons hoofd heeft in onze maatschappij de laatste decennia wel heel veel autoriteit gekregen. ‘Denk na, gebruik je hersens, doe verstandig’ zijn zinnen die we ons allemaal ongetwijfeld herinneren uit onze opvoeding. En is het niet van ouders, dan is het wel van leraren of andere ‘verstandige’ volwassenen die een impact hebben gehad op onze opvoeding, op onze conditionering.

En gaandeweg zijn we het gaan geloven. Bleek ook dat een goede studie verstandig was, want dan kreeg je een goede baan.

Van hoofd naar hart

Maar zou het zo kunnen zijn, dat ons verstand ons misschien wel in de weg is gaan zitten in de loop der tijd? Dat het misschien wel eens een goed idee zou kunnen zijn om dat deel in ons meer en meer te ont-wikkelen en terug te durven gaan naar wat ons gevoel ons vertelt? Niet om het verstand nou uit te gaan schakelen, begrijp me goed. Maar om de beide weer veel meer in balans te brengen.

Ik heb een leuke oefening voor je. Denk maar eens terug aan de keuzes die je in je leven gemaakt hebt. Welke hebben je het meest gebracht? De keuzes die je op gevoel maakte, of de keuzes die je verstandelijk maakte (of omdat het van je verwacht werd, omdat het zo hoorde)?

Psychologie
Vroeger wilde ik graag psychologie studeren. Persoonlijke ontwikkeling heeft mij van jongs af aan al mega geïntrigeerd. Ook wilde ik stewardess worden; talen, landen, culturen, verzorgen, ontdekken en verbinden. Dat waren allemaal ingrediënten die ik voelde bij het vak van stewardess. Beide kwamen thuis niet door de ballotage en uiteindelijk ben ik heel veilig HEAO gaan doen, want zo lekker breed. Maar géén idee wat (de F*) ik daarmee zou gaan doen.

Laatst in een gesprek over purpose zei iemand tegen me; ‘En het mooie vind ik, dat je uiteindelijk tóch op je pad bent gekomen, zonder dat je psychologie bent gaan studeren’. Die kwam even binnen. Zo had ik het nog nooit bekeken. En het is waar. Dát is purpose voor mij. Purpose is voor mij ook onlosmakelijk verbonden met keuzes (durven) maken. Want waarvoor jij hier bent gekomen ligt allang vast en heeft altijd al vast gestaan. Jij hoeft alleen maar de juiste keuzes te maken en te voelen of het klopt. VOOR JOU! Dan ontvouwen de stappen zich als vanzelf.

Klaar voor nieuwe keuzes?
Kan jij wel een steuntje in je rug gebruiken bij het maken van jouw keuzes? Een gezonde dosis lef? Iets meer gevoel, dan verstand? Maar vooral VERTROUWEN? Ik kijk graag met je mee! Stuur me een mailtje en we kijken vrijblijvend of ik iets voor je kan betekenen!

Liefs, Martine ♥

[social_warfare]

Scroll naar boven