Adem in, adem uit

Adem in, adem uit?

Het is deze week de week van de werkstress. Van de week postte ik er nog een quote over; ‘Stress ontstaat als je hart nee zegt en je mond ja’.

Deze quote zegt alles over ons thema van vandaag; verbinding. Want wanneer gebeurt het dat je hart nee zegt en je mond ja? Precies. Als je niet in verbinding bent met jezelf. Als je je laat leiden door de waan van de dag. Als je niet luistert naar de signalen van je lichaam. Of van je hart. Als je het door externe prikkels (al die schermen, al die geluiden, al die bleepjes en rode pop-ups met een getalletje) te druk hebt om de signalen op te vangen.

We moeten van alles; werken, kinderen naar school brengen, filerijden, telefoontjes plegen, afspraken maken, reageren op de stroom van mails en berichten op je telefoon, werken, op tijd zijn voor die meeting, kinderen naar sport brengen, sociale contacten onderhouden, thuis alle ballen in de lucht houden, leuk eruit zien, gezin er leuk uit laten zien. Noem het maar op. Echt, hou maar op, schei maar uit.

En weet je wat we in die drukte dan vaak vergeten? Te ademen! Voel maar eens waar je adem zit. Laag en rustig in je buik? Of hoog en gejaagd in je keel? Gewoon door te ademen, even heel bewust te ademen, kom je weer in verbinding met jezelf. En pas dan voel je heel duidelijk wat je hart wil én niet wil. En kun je de bewuste keuze maken om je mond hetzelfde te laten zeggen. Op je werk, thuis, of waar dan ook. Probeer maar eens vandaag. En weet je; ademen kan overal.

 

 

[social_warfare]

Scroll naar boven