Wie schrijft die blijft

Net weer een klant blij mogen maken door haar op weg te helpen in meer structuur in haar werk. Zelf ben ik al meer dan een jaar minstens net zo blij als haar. Je wilt niet wéten hoe blij. Elke kans die ik krijg om iets op te schrijven, grijp ik aan. Aantekeningen, hersenspinsels, telefoonnotities, boodschappen, noem maar op. Nu zul je wel denken; ‘Ja? En? Vanwaar dit blog??’ Nou..het is heel speciaal, want álles wat ik schrijf, staat gelijk, op hetzelfde moment, real time, in mijn computer! En op m’n iPad. En in m’n iPhone. En waar ik ook ben, ik kan altijd dat nummer terug vinden wat ik noteerde toen ik vorige week in de auto gebeld werd. Of teruglezen welke boodschappen ik ook alweer nodig had, terwijl ik vroeger het briefje vergat op het aanrecht.

Mijn wereld staat compleet op z’n kop. Het geheim van dit alles zit hem in de pen waarmee ik nu schrijf. De Livescribe Smartpen. Een pen die met een cameraatje noteert wat je schrijft en dit via wifi direct als notitie vastlegt in bijvoorbeeld Evernote. Maar de pen kan meer. Tijdens alles wat ik schrijf, kan ik, als ik wil, opnemen wat er op dat moment gezegd wordt. Dus als mijn gesprekspartner tijdens een bespreking eigenlijk stiekem even te snel gaat en ik per ongeluk iets mis, dan is er niks meer aan de hand. Als ik thuis ben raak ik met m?n pen gewoon de tekst aan die ik schreef op het moment dat mijn gesprekspartner net even iets te snel ging en hoppa, mijn pen laat mij naadloos horen wat er op dat moment werd gezegd. Werkelijk briljant.

Iedere drukke office professional zou zichzelf een pen als deze cadeau moeten doen. Niet alleen heel handig om je aantekeningen altijd en overal bij de hand te hebben. Het komt ook nog eens heel professioneel en gestructureerd over. En het ziet er cool uit joh! Van de week zat ik tijdens een bespreking met een klant heel relaxed aantekeningen te maken (maakt tenslotte niet meer uit als je een detailtje mist), mijn klant zat volop in zijn verhaal en ineens zei hij ‘En dan nu heel even een technische vraag. Ik zit nu al een uur gebiologeerd naar je pen te kijken, maar wat ís het in vredesnaam voor pen??

Ik vind het magisch! En ik gun iedereen deze ervaring!!

[social_warfare]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven